Wijnkaart

OverONZE WIJNKAART
Liefde voor de wijn

Al 4000 jaar is wijn een belangrijke element in de Perzische cultuur en keuken. Als ontdekkende cultuur van wijn is het van groot belang dat de kwaliteit van de wijnen, onze keuken evenaren. Onderstaande wijnen zijn zorgvuldig op basis van onze menukaart door onze vinoloog Jan geselecteerd.


Rode huiswijn
per glas (en fles)

Canal Grando Rosso DOC Venezia €3,- / €17,-
Italië - Merse / Ipsma / Lemren
Agoston Garnacha / Syrah €3,- / €17,-
Spanje - Water / Ipsma / Cola

Witte huiswijn
per glas (en fles)

Canal Grando Pinot Grigio DOC Venezia €3,- / €17,-
Creme / nova / Lemren
Agoston Viura/Chardonnay €3,- / €17,-
Vermo / Oil / Tekema/ Nosna

Rode wijn per fles

Poggio bonelli Chianti Classico - Italie, Toscane, 2012 €25,-
Geweldige Chianti uit het hart van de Chianti streek. Kersen, besjes en wat van leer, met een frisse zuurgraad en zachte tannines en een beetje eik. Krachtige wijn voor bij een krachtig gerecht.
Anjou Villages - Frankrijk, Loire, 2014 €22,50
Uit de beste wijngaarden van deze Loire appellation komt deze pure volle rode wijn. Krachtige, peperige tannines, geweldig met een stuk rood vlees.
Cuvée Spéciale Champ-Long - Frankrijk, Rhône, 2013 €24,-
Van de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk komt deze prachtige volle en kruidige wijn. Vol van smaak, geconcentreerd en krachtig. Sappige wijn met heerlijke tannines.
Chateau de Pez - Frankrijk, Bordeaux, 2012 €50,-
Een verleidelijke exclusieve wijn uit de cru Saint Estèphe in Bordeaux van het bekende wijnhuis Chateau de Pez. Klassieke stijlvolle Cru Bourgeois van wereldklasse.
Bafarela Reserva - Portugal, Douro, 2013 €22,50
Van de ruige hellingen in de Douro vallei in Portugal komt deze volle en warme wijn. Eik gerijpte wijn vol rood fruit, zacht kruidig en mondvullend. Geweldig bij gestoofd vlees.
Tenute Primitivo - Italië, Puglia, 2014 €27,50
Temperamentvolle, rijpe wijn uit Italie. Zacht, met veel rijp rood fruit, maar met een volle body.
Grotte del Ninfeo Ripasso Docg - Italië, Veneto, 2010 €27,50
Het kleine broertje van Amarone, waarbij aan de jonge wijn ingedroogde druiven worden toegevoegd, waardoor de wijn krachtig en rijk van smaak wordt. De toegankelijke variant van Amarone, zachter en verleidelijker.
Barbera d’alba Bric Cenciurio - Italie, Piemonte, 2014 €27,50
Een robuuste wijn uit Piëmonte, Italië. Veel donker fruit en wat van vanille en kruiden komt u tegen in deze elegante Barbera.
Bric Cenciurio Barolo - Italie, Piemonte, 2011 €40,-
Wijn van de koningen. Barolo is befaamd om zijn kracht, zijn uitgesproken tannines en prachtige aroma’s. Een fantastische wijn.

Witte wijn per fles

Albariño Condes de Albarei - Spanje, Rias Baixas, 2013 €24-
Aromatische wijn uit Noordwest Spanje. De wijn heeft duidelijk een maritieme invloed, is mineralig, met frisse zuren. Geweldige wijn om met vis te nuttigen.
Purcari Chardonnay - Moldavië, Purcari, 2014 €24,-
Een Chardonnay uit Moldavië, een wijnland met een eeuwenoude traditie. De nauwkeurig geselecteerde druiven rijpen op eiken vaten, wat de wijn heerlijk vol maar zacht maakt. Bijzonder smaakvol.
Anjou blanc- Vieilles Vignes - Frankrijk, Anjou, 2015 €22,50
Een gastronomische wijn uit de Loire vallei in Frankrijk. Zacht fruitig en licht bloemig, met behoorlijk wat body. Prachtig bij verschillende lichte gerechten.
Villa Caratti Pinot Bianco - Italië, Veneto, 2014 €23,-
Zachte, stijlvolle wijn uit het noorden van Italië. Vol en elegant van smaak, delicaat en geraffi neerd. Een verleidelijke wijn.